środa, 9 lutego 2011

Lody domowe

Składniki:
  • 2 szklanki kremówski
  • jajo
  • 2 żółtka
  • pół szklanki cukru
  • dodatki: po łyżce orzechów i migdałów
  • pół łyżeczki moreli
  • pół łyżeczki rodzynków
  • łyżka startej czekolady
  • łyżka kawy rozpuszczalnej
  • kilka łyżek musu owocowego
Wykonanie:
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Jajo i żółtka utrzeć z cukrem na parze i połączyć z bitą śmietaną. Masę podzielić na 4 części. Jedną wymieszać z posiekanymi orzechami i migdałami, drugą z morelami, trzecią z czekoladą, czwartą z kawą (kawę rozpuścić w niewielkiej ilości wody). Kolorowe masy rozłożyć do pucharków i zamrozić. Polać muzem owocowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz