Zanim podamy na stół coś konkretnego możemy naszym gościom zaproponować takie szczególne koreczki Nie tylko ładnie wyglądają ale wyśmienicie smakują. Zjedzenie takiego drobiazgu umili nam czas na rozmowach i oczekiwaniu na coś gorącego. Ucieszy nie tylko nasze podniebienie ale także nasze oczy.
Składniki:
- 1 kromka pszennego chleba tostowego
- masło do posmarowania
- 1 kromka pumpernikla
- 1 gruby plaster żółtego sera
- 9 wiśni z nalewki
- 9 winogron
Wykonanie:
Chleb tostowy posmarować masłem. Położyć na nim pumpernikiel i plaster żółtego sera. Całość pokroić na 9 małych kwadratowych kromeczek. Winogrona pokroić na pół, usunąć pestki. Połówki winogron położyć na koreczkach,na nie nadziać wykałaczkę z wisienką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz