poniedziałek, 4 lipca 2011

Koreczki z wisienką ( 9 sztuk)

Zanim podamy na stół coś konkretnego możemy naszym gościom zaproponować takie szczególne koreczki Nie tylko ładnie wyglądają ale wyśmienicie smakują. Zjedzenie takiego drobiazgu umili nam czas na rozmowach i oczekiwaniu na coś gorącego. Ucieszy nie tylko nasze podniebienie ale także nasze oczy.

Składniki:

  • 1 kromka pszennego chleba tostowego
  • masło do posmarowania
  • 1 kromka pumpernikla
  • 1 gruby plaster żółtego sera
  • 9 wiśni z nalewki
  • 9 winogron

Wykonanie:

Chleb tostowy posmarować masłem. Położyć na nim pumpernikiel i plaster żółtego sera. Całość pokroić na 9 małych kwadratowych kromeczek. Winogrona pokroić na pół, usunąć pestki. Połówki winogron położyć na koreczkach,na nie nadziać wykałaczkę z wisienką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz