czwartek, 17 lutego 2011

Naleśniki

Chyba wszyscy lubimy naleśniki. Najczęściej jemy je z dżemem, białym serem, masłem czekoladowym a słodko. Czasem robię je z mięsem, grzybami lub z kapustą z grzybami. Ten przepis jest nieco inny, bo w środku jest mielone i jeszcze wiele innych ciekawych składników. Warto spróbować, bo jest to niepowtarzalne odczucie smakowe.


Składniki:

  • 10 naleśników usmażonych na dość dużej patelni, najlepiej posypanych przyprawami w czasie smażenia
  • mięso mielone (lub inne drobno posiekane) podsmażone
  • posiekana kapusta pekińska
  • pomidory bez skórki pokrojone na kawałki
  • żółty ser starkowany na tarce warzywnej o grubych oczkach
  • śmietana
  • czosnek
  • koncentrat pomidorowy

Wykonanie:

Ze śmietany, czosnku i koncentratu robimy sos.

Na naleśniku kładziemy mięso i ser. Wstawiamy do piekarnika w celu podgrzania i roztopienia sera. Wyjmujemy, polewamy sosem, kładziemy pomidory i kapustę. Zawijamy i podajemy do jedzenia.

Można naleśniki po zwinięciu podgrzać w piekarniku posypując je odrobiną starkowanego sera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz