Chyba wszyscy lubimy naleśniki. Najczęściej jemy je z dżemem, białym serem, masłem czekoladowym a słodko. Czasem robię je z mięsem, grzybami lub z kapustą z grzybami. Ten przepis jest nieco inny, bo w środku jest mielone i jeszcze wiele innych ciekawych składników. Warto spróbować, bo jest to niepowtarzalne odczucie smakowe.
Składniki:
- 10 naleśników usmażonych na dość dużej patelni, najlepiej posypanych przyprawami w czasie smażenia
- mięso mielone (lub inne drobno posiekane) podsmażone
- posiekana kapusta pekińska
- pomidory bez skórki pokrojone na kawałki
- żółty ser starkowany na tarce warzywnej o grubych oczkach
- śmietana
- czosnek
- koncentrat pomidorowy
Wykonanie:
Ze śmietany, czosnku i koncentratu robimy sos.
Na naleśniku kładziemy mięso i ser. Wstawiamy do piekarnika w celu podgrzania i roztopienia sera. Wyjmujemy, polewamy sosem, kładziemy pomidory i kapustę. Zawijamy i podajemy do jedzenia.
Można naleśniki po zwinięciu podgrzać w piekarniku posypując je odrobiną starkowanego sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz