poniedziałek, 4 lipca 2011

Sałatka z jajkiem

Składniki:

  • zielona sałata
  • 2 pomidory
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • śmietana 18 %
  • odrobina soku z cytryny

Wykonanie:

Sałatę podrzeć na kawałeczki i włożyć do miski. Dodać pomidory pokrojone w kostkę. Wszystko wymieszać. Dodać obrane jajko pokrojone w drobną kostkę. Posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać. Na koniec polać sałatkę majonezem wymieszanym ze śmietana. Jeszcze raz dokładnie wymieszać i można sałatkę podać na stół.
Już wkrótce Wielkanoc i czas, w którym zapominamy o cholesterolu i zjadamy mnóstwo jaj. Niech ta sałatka będzie nowością na naszym wielkanocnym stole.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz