Przepis na tę sałatkę dostałam kiedyś od koleżanki. Często odwiedzała pewną pizzerię i właśnie tam jadła tę sałatkę. Robię ją zazwyczaj w marcu na swoje imieniny stąd jej nazwa. Przynosi ze sobą odrobinę wiosny po mroźnej zimie.
Składniki:
- ugotowana pierś z kurczaka
- długi zielony ogórek „wąż”
- puszka kukurydzy
- majonez
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ugotowaną pierś z kurczaka pokroić w kostkę i wsypać do miski. Ogórek ze skórką pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Wymieszać, dodać kukurydzę z puszki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem Dodać majonez, jeszcze raz dokładnie wymieszać i podawać na stół.
Ta sałatka jest dobra i na przyjęcia i na śniadanie czy kolację. Smakuje z chrupiacym świeżo upieczonym chlebem własnej roboty.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz