Wbrew pozorom czosnek ze słodkim ananasem bardzo współgra smakowo. Ta sałatka jest dość ostra mimo słodkości zawartych w niej składników. Zawsze pierwsza znika ze stołu w czasie rodzinnych spotkań i bez nie nie odbywa się żadne przyjęcie.
Składniki:
- puszka kukurydzy
- puszka ananasa najlepiej od razu okrojonego w kostkę wtedy jest mniej roboty
- 15 dag żółtego starkowanego sera
- 3-5 ząbków polskiego czosnku przeciśniętego przez praskę (W zależności od gustu spożywających czosnku można dodać mniej lub więcej . Czosnek musi być polski, bo jest wyrazistszy w smaku. Należy wybierać czosnek, który „brzydko” wygląda, ten piękny bielusieńki jest z |Chin, więc osobiście nie polecam.)
- majonez
Wykonanie:
Wszystkie składniki włożyć do miski, wymieszać, doprawić majonezem.
Smakuje niepowtarzalnie. Można nią i zaskoczyć i zachwycić nawet niezapowiedzianych gości, gdyż robi się tę sałatkę błyskawicznie i od razu nadaje się do jedzenia. Palce lizać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz