środa, 6 lipca 2011

Kotleciki drobiowe

Danie to jest kolejnym sposobem na wykorzystanie drobiu w naszej kuchni. Jest bardzo smaczne a jednocześnie proste w przygotowaniu.
 Składniki:
  • ½ kg fileta z kurczaka 
  • 1 średnia cebula 
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki oleju
  • 2-3 łyżki maggi
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka ostrej papryki
  • sól, pieprz
 Wykonanie:

 Mięso pokroić w grubą kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać i wstawić na noc do lodówki. Smażyć jak placki ziemniaczane nakładając łyżką na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
 Te kotleciki są smaczne zarówno na gorąco jak i na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz