Pojawiły się młode warzywa więc może taka zupa poprawi doda smaku naszemu codziennemu życiu
Składniki:
- 1 kg warzyw mieszanych
- 25 dag fasolki szparagowej lub zielonego groszku
- 4 ziemniaki
- 2 cebule
- ½ kilo pomidorów
- 1 łyżka masła
- 15 dag utartego sera
- 2 łyżki zielonej natki pietruszki
- sól
Wykonanie:
W zależności od pory roku i możliwości do zupy używam warzyw świeżych lub mrożonych.
Warzywa i cebulę obrać i pokroić. W garnku rozpuścić ½ łyżki masła, dodać warzywa i poddusić chwilę na małym ogniu. Następnie warzywa zalać wrzątkiem w zależności od tego jaką zupa ma mieć gęstość. Podgotować 10 minut. Następnie dodać fasolkę lub groszek i ziemniaki. Gotować do czasu aż warzywa będą miękkie. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do zupy. Chwilę pogotować. Zupę odstawić, dodać pietruszkę i resztę masła. Wszystko wymieszać.
Utarty ser włożyć do talerzy i zalać gorącą zupą. Można jeść i delektować się oryginalnym smakiem tego dania.
Utarty ser włożyć do talerzy i zalać gorącą zupą. Można jeść i delektować się oryginalnym smakiem tego dania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz