poniedziałek, 4 lipca 2011

Zupa po cygańsku

Trochę orientalnego klimatu ie zaszkodzi by urozmaicić codzienne życie. Gorąco polecam.

Składniki: 
 Wykonanie:   
  • 1kg szynki surowej pokrojonej w kostkę
  • 2 cebule 
  • 3 kostki rosołowe wołowe na 3l wody lub wywar z kości
  • łyżka tymianku
  • papryka konserwowa lub świeża (ja dodaję konserwową)
  • torebka mieszanki warzywnej 7 składników 
  • pieprz, 
  • papryka słodka, 
  • makaron kokardki 1/2 opakowania



             Mięso podsmażyć. Cebulę zeszklić.
             Mięso, mieszankę warzywną dodać do 3litrów wywaru. Gotować do miękkości. Na koniec gotowania dodać pokrojoną paprykę i makaron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz